A paletták élete a gyártásól a raklap eladásig

2023-02-28 11:08:56-kor,Raklap eladás kategóriában

A raklapgyártás komplex folyamat, de eredményét még mások is kihasználhatják. Ha megválik a feleslegessé vált palettáktól, a raklap eladás anyagi haszna az Öné!

A raklapokat anélkül is értékeljük, hogy tudnánk, hogyan készülnek, hiszen funkciójuk számos területen nélkülözhetetlen. Bár végtelenül egyszerű szerkezetekről van szó, előállításuk nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolná az ember. Mire megérkeznek rendeltetési helyükre, egy hosszadalmas, több lépésből álló gyártási folyamaton mennek keresztül.

A raklapgyártás menete lépésről lépésre


Az egyértelmű, hogy a raklapok az erdőben kezdik meg életüket, a megfelelő alapanyag kiválasztása azonban már nehezebb. Általában a nyárfa különféle fajait alkalmazzák erre a célra, ezek teszik ki az alapanyagok kb. 75%-át, a típuson túl pedig értelemszerűen a faanyag minősége is fontos, ez a megbízható raklapok egyik alappillére.

A raklapelemek előállítása a méretre vágással és az alapanyag megmunkálásával veszi kezdetét, ami a kifogástalan végeredmény érdekében professzionális megoldásokat követel. A gyártás rendszerint automata gépsorokon történik, az így elkészített elemeket pedig minőségi osztályokba sorolják, itt dől el, hogy szabványminőségű vagy egyszerűbb, például egyutas raklaphoz használják majd őket.

Az összeállítás lényegében illesztésből és szegezésből áll, amit szintén automata gépsorok segítségével végeznek. Ezt követően kapják meg jelzéseiket a paletták, felkerül rájuk a szabvány jelölés, kapnak egy egyedi azonosítót és általában a márkajelzést is feltüntetik rajtuk. Ha szükség van egyéb megmunkálásra, példásul sarkalásra, az ebben a fázisban történik.

Az utolsó lépés az úgynevezett műszárítás, ami arra szolgál, hogy csökkentsék a raklapok nedvességtartalmát. A szabvány esetében ez 22%-ot jelent, amihez a felületi nedvesség eltávolításán túl a kötött víz kivonására is szükség van. A kész raklapokat egységrakatokba rendezik, majd egy raktárban várják meg, hogy a rendeltetési helyükre kerüljenek.

Mi a helyzet akkor, ha feleslegessé válnak a paletták?

A szakszerű, precíz gyártás eredményeként hosszú élettartammal bíró raklapok születnek, könnyen lehet, hogy előbb szeretne megválni tőlük, minthogy tönkremennének. Ne feledje, hogy a használt raklapok máshol még jó szolgálatot tehetnek, ezért vétek lenne megsemmisíteni őket csak azért, mert már nincs rájuk szükség.

Ilyenkor érkezik el a raklap eladás ideje, hiszen a paletták állapottól függően, szükség szerint felújítva tovább értékesíthetőek. Új tulajdonosuknál betölthetik ismét a hagyományos funkciójukat, de egészen új feladatot is kaphatnak. Ha a terhelhetőségük már nem az igazi, akkor következhetnek az alternatív felhasználási megoldások, elég csak a raklapbútorokra gondolni.

A raklapok eladása és az anyagi haszon


A látható sérülések egyértelmű jelzései annak, hogy a paletták már nem érnek sokat, de ha van mód a javításra, ezekből is származik haszon. A szín szintén meghatározza, hogy milyen nagyságrendű összegre lehet számítani, hiszen a használat elszíneződéssel jár, ez alapján általánosságban elmondható, hogy minél világosabb egy raklap, annál többet ér.

Bármilyen anyagi haszonnal jár is az eladás, az egyértelműen állítható, hogy nyerni lehet vele, szemben azzal, ha csak megsemmisítenék őket. Az extra bevételen túl pedig meg kell említeni azt is, hogy az újra felhasználással csökkenthető a környezetterhelés, hiszen ha vannak forgalomban jó minőségű használt raklapok, kevesebbet kell gyártani.

Ön mihez kezd a feleslegessé vált palettákkal? Ha érdekelné a raklap eladás Budapesten, nálunk a legjobb helyen jár! Felvásároljuk, amire már nincs szüksége, és amit csak lehet, tovább értékesítünk, hogy a gondosan előállított raklapok másokat is sokáig kiszolgáljanak!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.