Használt EUR raklap: eredeti minőség töredék áron

2023-03-31 10:21:41-kor,Használt EUR raklap kategóriában

Használt EUR raklapA használt EUR raklap javítását csak a megfelelő engedéllyel rendelkező cég végezheti, az eredmény pedig egy megbízható raklap, ami újra a munka szolgálatában állhat!

A logisztikai feladatok manapság elképzelhetetlenek raklapok nélkül, és bár az elmúlt évtizedekben több új típus látott napvilágot, a legelterjedtebbek még mindig az EUR raklapok. Történetük az 1960-as években kezdődött, ekkor fogalmazódott meg az igény egy egységes raklap típusra, aminek ugyan akkor még a vasúti teherszállítás volt a legfőbb funkciója, mára azonban uralja a logisztika világát.

Mi az EUR raklapok titka?

Használt EUR raklap vásárlásA paletták eredeti funkciója hozta magával a fix méretet, akkor a vagonok méretéhez kellett igazodni, a kínálatnak azonban az idő múlásával bővülnie kellett. Jelenleg 4 méretben készülnek EUR raklapok, ezek közül azonban kiemelkedik egy, ami az európai országok többségében szabványnak számít (800×1200 mm), ez jelentősen megkönnyíti a nemzetközi szállítási és raktározási feladatok ellátását.

De mégis mi az oka annak, hogy az EUR raklapok ennyire népszerűek?

  • Egyrészt az alapanyag, ezek a raklapok ugyanis kizárólag száraz fából készülhetnek, ennek köszönhető, hogy nem ostromolja őket penész.
  • Másrészt a gyártásra vonatkozó szigorú szabvány, melynek legfőbb célja, hogy csak igazán strapabíró raklapok kerüljenek forgalomba ezen a néven.

Ez a két tényező a kiemelkedő minőség záloga, ez teszi lehetővé, hogy nem csak az új gyártmányok kelendőek, hanem rengetegen döntenek használt EUR raklapok vásárlása mellett is. Függetlenül attól, hogy ezek már szolgáltak valahol, maradéktalanul ellátják a funkciójukat, az áruk pedig az új raklapok beszerzési költségének töredéke.

Az EUR raklapok ismertetőjegyei

Használt EUR raklap budapestJogosan merülhet fel a kérdés, hogyha ezek a paletták ennyivel jobbak a piacon fellelhető egyéb típusoknál, hogyan lehet elkerülni, hogy összekeverjék őket a témában kevésbé jártas vásárlók. A hamisítatlan EUR raklapokat könnyű felismerni, ugyanis meg vannak jelölve, méghozzá többféle módon:

  • A lábakra rákerül az „EUR” felirat, valamint az engedélyező vasút- vagy raklaptársaság jele, ilyen például az EPAL vagy a MÁV.
  • A középső lábakra a gyártási kód kerül, ezen felül a valódi raklapokra még egy hitelesítő fémkapcsot is raknak.

Fontos tudni, hogyha a használt EUR raklapok javításra szorulnak, akkor csak eredeti alkatrészeket kaphatnak, vagyis ha például az egyik lábról hiányzik az „EUR” felirat, az gyanúra adhat okot. Ebből egyenesen következik, hogy a javítást sem végezheti akármelyik cég.

Javítva is megbízható társak

A nemzetközi védjegyoltalom tulajdonosa a Rail Cargo Ausztria, a használat joga azonban számos vasút- és raklaptársaságot megillet. Magyarországon például csak olyan cég javíthat EUR raklapot, ami megkapta az aktuális évre vonatkozó engedélyt a MÁV-REC Kft.-től. Mindez azért szükséges, hogy a használt, javított változatok is hozzák a megfelelő műszaki tartalmat és megbízhatóságot.

Sajnos ennek ellenére vannak cégek, amik engedély nélkül végzik a javítást, így könnyen előfordulhat, hogy a gyanútlan vásárlók hamisítványra bukkannak. A konklúzió tehát az, hogy használtan kizárólag engedéllyel rendelkező cégtől szabad vásárolni, ez garancia arra, hogy a raklap eleget tesz a szabványnak és még sokáig ki fogja szolgálni új tulajdonosát.

Ha Ön is venne néhány használt EUR raklapot Budapesten, nálunk jó helyen jár, hiszen engedéllyel rendelkező hivatalos raklapjavító cég vagyunk. Válassza Ön is az eredeti minőséget töredék áron, és rendelési igényével forduljon hozzánk bizalommal!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.