Mire számíthat a raklap vételt illetően?

2023-05-31 09:12:47-kor,Raklap felvásárlás kategóriában

raklap vétel, raklap átvételÖn milyen cégre bízná a raklap vételt? Ha eladásra készül, tartson velünk, mutatjuk a jól megválasztott partner ismérveit és azt is, hogy mitől függ az átvétel ára!

Az igazán jó raklapok sokáig kiszolgálják a vállalkozást, ám bármikor előfordulhatnak olyan változások, melyek következtében kisebb-nagyobb mennyiség feleslegessé válik. Aki szeretne megválni a feleslegtől vagy éppen a kiselejtezett daraboktól, az előtt egyetlen észszerű megoldás áll; el kell adni őket, hiszen ilyen módon könnyedén jut egy kis extra bevételhez a cég. A kérdés csak az, hogy kinek érdemes eladni a raklapokat?


A jó partner 3 legfőbb ismérve

raklap vétel, raklap átvételBár a megfelelő partnert nem könnyű kiválasztani, ha az alábbiak mindegyikét magáénak tudhatja a kereskedő, akkor nem is érdemes tovább nézelődni, célszerű mielőbb nyélbe ütni az eladást:

  1. Vannak kereskedők, akik csak bizonyos típusú raklapok átvételét vállalják, ám az igen ritka, hogy az összes eladni kívánt darab egyforma paraméterekkel rendelkezik. Egy jó partner átveszi az EUR raklapokat és az egyutas változatokat, méghozzá mérettől függetlenül, így mindent egy helyen lehet intézni.
  2. Egyértelmű, hogy senki sem szereti elfecsérelni a drága idejét, ezért szintén fontos, hogy az ideális partner a lehető legrövidebb időn belül átvizsgálja és értékeli a lepakolt raklapokat, így lesz az adás-vétel abszolút gördülékeny.
  3. A rutin gyorsaságot szül, aki hosszú ideje a szakmában dolgozik, könnyedén meg tudja állapítani, mennyit ér egy-egy darab. Ezzel összefüggésben az átlátható árszabásnak is megvan a maga jelentősége, hiszen a miértekkel jó tisztában lenni a jövőre nézve is.

A raklap átvétel árak alakulása

Ha szeretnénk leegyszerűsíteni a dolgot, akkor az alig használt, jó állapotban lévő EUR raklapok érik a legtöbbet, a helyzet azonban sosem ilyen egyszerű. A használt raklapok többfélék lehetnek a méretet és teherbírást tekintve, ám olykor még típuson belül sem egészen egyformák, és ez mind hatással van az átvétel árára.

  • Az EUR raklapok alapvetően azonos paraméterekkel bírnak, kimagaslóan masszívak és egységes, 800x1200mm-es méretben készülnek.
  • Az egyutas raklapok a méretet illetően lehetnek 800x1200mm-esek, 1000x1200mm-esek, illetve egyediek, és ami ennél is fontosabb, hogy megkülönböztetünk erős, középerős és gyenge kategóriát.


Fontos kérdés továbbá a szín, mégpedig azért, mert az az igénybevétel mértékéről árulkodik. Akadnak olyan, egészen világos darabok, amikről azonnal látszik, hogy újszerű állapotban vannak, többnyire ezekből van kevesebb, hiszen a többszöri használat egyértelmű és szemmel látható következménye az elszíneződés.

Mi lesz a használt raklapokkal?

raklap vétel, raklap átvételA raklapok, amik a selejtezés áldozataivá válnak az egyik cégnél, egy másik tevékenység esetén még jó szolgálatot tehetnek. Amennyiben az állapotuk megköveteli, javításnak, felújításnak vetik alá őket, így válhatnak ismét teljes értékű segítőtársakká a munkában. A használt raklapoknak mindjárt két olyan kikezdhetetlen előnye van, ami miatt egyre több cég választja ezeket.

Az egyik a költséghatékonyság, hiszen az újrahasznált darabok egyértelműen olcsóbbak, mint azok, amik a közelmúltban gördültek le a gyártósorról. A másik pedig a környezetvédelmi elveknek való megfelelőség, ami napjainkban minden vállalkozás életében egyre nagyobb szerepet kap. Amíg vannak forgalomban jó minőségű, használt raklapok, kevesebbet kell gyártani.

Ha Ön is olyan cégre bízná a raklap vételt, ami gyors és pontos átvizsgálással, kedvező árakkal áll rendelkezésére, nálunk a legjobb helyen jár. Legyen szó bármilyen típusról, megszabadítjuk a feleslegtől és a selejttől, csupán annyit kell tennie, hogy felveszi velünk a kapcsolatot. Várjuk megkeresését!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.