Pár újabb szempont: raklap árak, környezetvédelem

2023-08-31 14:25:34-kor,Raklap eladás kategóriában

használt raklap, raklap eladásA jól megválasztott paletta hasznos társ, de melyik a megfelelő típus, hogy alakulnak a raklap árak és mi a fenntartható megoldás? Újabb tippek a választáshoz!

A logisztika világában nélkülözhetetlen munkaeszközök a raklapok, a választás azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Sokszor esik szó ezzel kapcsolatban méretről és teherbírásról, vannak azonban szempontok ezeken túl is. Fontos, hogy hogyan lehet beilleszteni a költségvetésbe a vásárlást, de ma már a környezetvédelmi felelősségvállalást sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Amennyiben elérkezett a beszerzés ideje, talán az első kérdés, ami felmerül, hogy egyutas vagy inkább EUR raklapokat használjon a cég. Azt tudni kell, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb, a kérdés az, hogy melyik az a típus, amelyik minden szempontból eleget tesz az igényeknek. Nézzük, mikor melyik változat bizonyul jó megoldásnak!

Amikor az EUR raklapok fognak inkább beválni

Az EUR raklapok standard méretekkel rendelkező, szigorú szabványok szerint gyártott változatok. Ha a tevékenységbe a nemzetközi szállítás is beletartozik, mindenképpen ez a jó döntés, mivel az EUR raklapok már annyira egybeforrtak a logisztika világával, hogy rengeteg teherszállító autót a standard méretezéshez illően alakítanak ki.

használt raklap, raklap eladásEnnek a típusnak a megbízhatóságához nem fér kétség, ez szintén mellette szól. Az alapanyag, a gyártás folyamata, de még a javítási megoldások is mind az EUR raklapok egyenletesen magas minőségét szolgálják. Ebből adódóan talán nem meglepő, hogy ma már hamisítványok is megjelentek a piacon, ezért ha erre a típusra esik a választás, ügyelni kell a védjegyekre.

Amikor az egyutas raklapokat célszerű választani

Ha a nemzetközi szállításból fakadó igény nem szempont, sőt, éppen ellenkezőleg; standard méretek helyett egyedi megoldásokat kíván a környezet, akkor viszont határozottan az egyutas raklapok mellett érdemes dönteni. Ezek teherbírást és minőséget tekintve megközelítik a szabvány szerint készült palettákat, azonban a raklap árakat tekintve lényegesen kedvezőbbek.

Na és a környezetvédelem? Van fenntartható megoldás?

használt raklap, raklap eladásTermészetesen van, és a nagyobb vállalatoktól ma már el is várják, hogy tegyenek egy lépést a zöldebb jövő érdekében. Ha fontos ez a szempont, akkor egyértelműen a használt raklapokat érdemes előtérbe helyezni a vásárlásnál, ebben a kategóriában éppúgy szerepelnek egyutas és EUR gyártmányok mindenféle verzióban, mint az újak között.

Amit feltétlenül tudni kell, hogy a paraméterek nem függenek az állapottól, a használt változatok is jól terhelhetőek, tehát megbízható társak a munkában. Amiben viszont éles különbség mutatkozik új és a használt változatok között, az a raklapok ára, az utóbbi kategóriában gyakorlatilag töredék áron lehet vásárolni, ezeknél ugyanis környezetvédelmi termékdíjjal sem kell számolni.

Mivel többszöri használat során a paletták elszíneződnek, elmondható, hogy minél világosabb egy-egy darab, annál jobb az állapota. Ha a beszerzési forrás megbízható, akkor a sötétebbekből is remek munkaeszköz válik, ez a szempont talán inkább akkor érdekes, mikor raklap eladásra kerül sor, hiszen ilyenkor jó tudni előre, hogy nagyjából milyen bevételre számíthat a cég, ha megválik a feleslegtől.

Reméljük, mindezek alapján Ön is könnyebben eligazodik a lehetőségek között, és megtalálja azokat a raklapokat, amiket hosszú időre a hatékony munka szolgálatába állíthat. Nézzen körül nálunk, ha valamiben bizonytalannak érzi magát, kérdezzen bátran, és rendelje meg cége új munkaeszközeit megfizethető áron!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.