Raklap árak és spórolási lehetőségek

2023-12-29 09:33:05-kor,Raklap eladás kategóriában

raklap árakMinden cégnek fontos, hogy a kiadások jól tervezhetőek legyenek, és mi abban szeretnénk segíteni, hogy ez a raklapokkal kapcsolatban is így legyen!

Ha egy raklap rendszeresen használva van, az előbb vagy utóbb nyomot hagy rajta, és bár a legtöbb típus javítható, ez állapottól függően nem feltétlenül opció. Van, amikor már csak a csere segít és ez nagyobb mennyiség esetén megterhelő kiadást jelenthet a cégnek. Lássuk tehát, hogy mit érdemes tudni az árakkal kapcsolatban!

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

A raklapok árára rengeteg tényező van hatással az anyagtól kezdve a méreten át egészen a teherbírásig, de természetesen az állapot is meghatározó, amennyiben használt darabokról van szó. Más költsége van egy EUR raklapnak, és megint más egy egyutas verziónak, az egyedi gyártású darabok pedig teljesen külön kategóriába tartoznak.

Ott van ezen felül a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak való megfelelés. Az ISPM 15 szabvány előírja, hogy a fa raklapokat hőkezelésnek kell alávetni, hogy elpusztuljanak a bennük élő kártevők. A raklapokon található UIC védjegy bizonyítja, hogy az adott darabok megfelelnek a nemzetközi követelményeknek és magas minőségűek, ennek viszont megvan a maga ára.

Vajon megéri a raklapok árán spórolni?

raklap árakA rövid válasz természetesen az, hogy nem, ezzel hosszú távon semmiképp sem jár jól a cég. A raklapok minősége befolyásolja a rajtuk szállított vagy tárolt áru biztonságát és értékét. Ha úgy próbál spórolni, hogy kevésbé jó minőséget választ, több kockázattal kell számolnia. Nézzünk meg ezek közül néhányat:

  • A raklapok könnyebben deformálódhatnak, repedhetnek vagy akár törhetnek, ami kárt tehet az áruban, de a raktári berendezések biztonságát is veszélyezteti, ezen felül balesetek forrása lehet.
  • A raklapok nem felelnek meg a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak, ami vámproblémákat, ezzel együtt pedig bírságokat, késedelmeket vagy áruvesztést eredményezhet.
  • A raklapok nem illeszkednek megfelelően az áruhoz, a szállítójárműhöz vagy a raktári rendszerhez, ami pazarláshoz vezethet, csökkentheti a hatékonyságot és balesetek okozója is lehet.

Ezek a kockázatok nem csak a szállítmányozás és a raktározás költségeit növelik, hanem az ügyfelek elégedettségét, végeredményben pedig a cég versenyképességét is ronthatják. Érdemes hát olyan raklapokat választani, amelyek megfelelnek a magas minőségi elvárásoknak, biztosítják az áruk védelmét és stabilitását.

Mégis van megoldás a költségek visszaszorítására!

raklap árakA raklapok szállítása és tárolása jelentős költséget jelenthet a cég számára, ezért érdemes olyan módszereket alkalmazni, amelyek csökkentik ezeket a kiadásokat. Íme néhány hasznos tipp:

  • Használjon olyan raklapokat, amelyek könnyen tárolhatóak. A gondosan egymásra helyezett raklapok jelentősen csökkentik a raktárban elfoglalt helyet és természetesen a szállítási költségeket is.
  • Használjon újrahasznosítható vagy visszaváltható raklapokat. Ez nem csak környezetbarát, hanem egyben gazdaságos megoldás is, melynek segítségével csökkentők a beszerzési költségek.
  • Válasszon olyan raklapokat, amelyek könnyűek, de erősek. A súly csökkentése a szállítási költségek csökkentésében is szerepet játszik, ezen felül pedig megkönnyíti a raklapok kezelését.
  • Gondoskodjon a raklapok megfelelő tárolási körülményeiről. Száraz, jól szellőző helyen nem tudják magukban szívni a nedvességet, így elkerülhető a vetemedés és penészesedés, vagyis csökkenthető a pazarlás.

Raklapot vásárolna ellenőrzött minőségben, mégis megfizethető áron? Akkor velünk biztosan jó üzletet fog kötni, forduljon hozzánk bizalommal és egyeztessük a részleteket!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.